25. 11. 2025
Autor: Roman Žák
Klasická quiche Lorraine s šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento klasický recept na quiche Lorraine s lahodnou šunkou. Jemné těsto, smetanový krém a vrstva šunky vám zajistí skvělou chuťovou explozi. Ideální pokrm pro brunch nebo lehký oběd. Sledujte návod na přípravu a užijte si lahodnou quiche Lorraine doma!

Suroviny

  • 230 g lívanecké mouky
  • 125 g studeného másla nakrájeného na kostky
  • 1 vajce
  • 200 g nasekaného uzeného šunky
  • 100 g nastrouhaného sýra Gruyère
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 vajíčka
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte mouku s máslem, přidejte vajíčko a rychle zpracujte těsto, které nechte v lednici odpočívat minimálně 30 minut.
  2. Těsto rozválejte a vyložte jím formu na quiche. Propíchejte vidličkou a předehřejte troubu na 180 stupňů C.
  3. Na těsto vložte nasekanou šunku a sýr.
  4. V misce smíchejte smetanu se žloutky, přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř.
  5. Ztuželému krému nalijte do formy a dejte péct asi 30-40 minut do zlatavé barvy.
  6. Po vychladnutí podávejte s čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *