Zde naleznete klasickou italskou recepturu na slavný dezert tiramisu. Tento jednoduchý a chutný recept vás okouzlí svou krémovou kávovou chutí a vrstvami měkkých piškotů namočených ve víně Marsala. Vyzkoušejte ho ještě dnes a určitě nebudete litovat!
Suroviny
- 250g mascarpone
- 3 vejce
- 100g cukr
- 1 balení plátkových sušenek (např. savoiardi)
- silně uvařená káva
- kakao na posypání
Postup
- Oddělíme žloutky od bílků.
- Do žloutků přidáme cukr a šleháme do husté pěny.
- Přidáme mascarpone a promícháme.
- V bílcích ušleháme sníh.
- Postupné přimícháme bílky do směsi s mascarpone a žloutky.
- Do jedné misky připravíme silnou kávu a v ní namáčíme sušenky.
- Vytvoříme vrstvu sušenek v pekáči.
- Na vrstvu sušenek naneseme polovinu směsi s mascarpone.
- Dáme další vrstvu namáčených sušenek.
- Zakončíme vrstvou směsi s mascarpone.
- Necháme odpočinout v lednici minimálně 4 hodiny.
- Před podáváním posypeme kakao.




