17. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodnou kombinací klasického rizota s houbami. Tento recept vás okouzlí šťavnatými houbami, krémovou rýží a bohatou chutí. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si skvělou chuťovou podívanou plnou lahodných ingrediencí. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 300g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- Sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je, dokud neztuhnou.
- Přidejte arborio rýži a promíchejte, aby všechno bylo dobře propojeno.
- Postupně přilévejte vývar a víno, stále míchejte a nechte rýži vstřebat tekutinu předtím, než přilijete další.
- Na konci přidejte máslo a dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- Servírujte horké a ozdobte petrželí.




