19. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlík s vývarem a masem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit⁤ dokonalý tradiční český pokrm – knedlík⁢ s‍ vývarem a masem. Tento lahodný recept vám přinese chuť⁣ domova ⁤a potěší ‌celou ⁢rodinu. Sledujte krok za krokem, jak si připravit ‌tento ​lahodný pokrm a užijte si⁣ ho k obědu nebo ⁤večeři. Zaručeně ⁣vás potěší! ‍

Suroviny

  • 400⁣ g hladké⁣ mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • špetka soli
  • 400 g masa (hovězí,‌ vepřové nebo kuřecí)
  • 1 ⁣cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • lžíce oleje
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si připravíme ‍těsto⁢ na knedlíky. Smícháme mouku s vejcem, mlékem a‍ solí a ‍vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout asi ‌30 minut.
  2. Mezitím si‍ připravíme ⁢vývar​ s masem. Do ‌hrnce dáme na kosti⁢ vařit maso se ⁣zeleninou (cibule, mrkev, petržel). Přidáme sůl, pepř a majoránku a vaříme asi hodinu.
  3. Po odpočinku těsto rozdělíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě ve vroucí vodě ​do měkka.
  4. Hotové knedlíky podáváme s vývarem a nakrájeným masem. Dochutíme podle ⁤potřeby​ solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *