19. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit dokonalý tradiční český pokrm – knedlík s vývarem a masem. Tento lahodný recept vám přinese chuť domova a potěší celou rodinu. Sledujte krok za krokem, jak si připravit tento lahodný pokrm a užijte si ho k obědu nebo večeři. Zaručeně vás potěší!
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- špetka soli
- 400 g masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- lžíce oleje
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s vejcem, mlékem a solí a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout asi 30 minut.
- Mezitím si připravíme vývar s masem. Do hrnce dáme na kosti vařit maso se zeleninou (cibule, mrkev, petržel). Přidáme sůl, pepř a majoránku a vaříme asi hodinu.
- Po odpočinku těsto rozdělíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě ve vroucí vodě do měkka.
- Hotové knedlíky podáváme s vývarem a nakrájeným masem. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.




