Vyzkoušejte recept na tradiční české jídlo – knedlíky s vepřovým masem a zelím. Kombinace měkkých knedlíků s podušeným a kořeněným vepřovým masem a kyselým zelím je naprosto dokonalá. Podívejte se na recept a připravte si lahodné domácí jídlo dle tradiční české kuchyně.
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 200g uzeného vepřového masa
- 1 menší hlávka zelí
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, majoránka, kmín
Postup
- Brambory oloupejte, uvařte ve slané vodě a rozmělněte na kaši.
- Přidejte mouku, vejce a sůl a vytvořte hladké těsto.
- Těsto rozválejte a nakrájejte na menší kousky, které obalujte v mouce a vařte ve vroucí vodě.
- Vepřové maso nakrájejte na kostky a osmažte na pánvi, přidejte na kostky nakrájené zelí a restujte společně.
- Přilijte smetanu, dochuťte pepřem, majoránkou a kmínem a promíchejte.
- Hotové knedlíky podávejte s vepřovým masem se zelím.




