Vyzkoušejte recept na tradiční české jídlo – knedlíky s vepřovým masem ⁤a zelím. ⁣Kombinace měkkých knedlíků s ⁣podušeným a kořeněným vepřovým masem a kyselým zelím je naprosto dokonalá.⁣ Podívejte se na recept a připravte si ‌lahodné domácí jídlo dle⁤ tradiční ‍české kuchyně.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1⁣ vejce
  • 200g uzeného vepřového masa
  • 1 menší hlávka zelí
  • 200ml smetany ke ⁣šlehání
  • sůl, pepř, majoránka, kmín

Postup

  1. Brambory oloupejte, ⁤uvařte ve slané vodě a rozmělněte ​na kaši.
  2. Přidejte mouku, vejce a sůl a vytvořte​ hladké těsto.
  3. Těsto rozválejte a ‌nakrájejte‍ na menší‍ kousky, ⁢které obalujte⁤ v mouce⁤ a vařte ve vroucí vodě.
  4. Vepřové ⁢maso nakrájejte na kostky a osmažte na pánvi, přidejte na kostky ⁤nakrájené⁤ zelí a restujte společně.
  5. Přilijte smetanu, dochuťte pepřem, majoránkou a kmínem a promíchejte.
  6. Hotové knedlíky⁢ podávejte s vepřovým masem se ‍zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *