17. 12. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Knedlíky se špenátem a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kulinářský poklad s naším receptem na knedlíky se špenátem a sýrem! Tyto lahodné knedlíky kombinují svěží chuť špenátu s bohatou texturou rozpuštěného sýra, což vytváří dokonalý komfortní pokrm pro každé roční období. Recept je snadno následovatelný a výsledný pokrm je stejně vhodný pro běžný oběd, tak pro speciální příležitosti. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale úžasně chutný recept a připravte si doma chuťově bohaté knedlíky, které osloví celou rodinu.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g hluboce zmrazeného špenátu
  • 150 g tvrdého sýra (např. eidam)
  • 2 vejce
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • Špetka muškátového oříšku
  • Máslo pro podávání
  • Černý pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte brambory na kousky, a poté je uvařte v osolené vodě do měkka.
  2. Mezitím rozmrazte špenát na mírném ohni v hrnci a nechte ho dobře odkapat.
  3. Uvařené brambory scedíte, promačkáte a nechat trochu vychladnout.
  4. Přidejte k bramborům špenát, nastrouhaný sýr, vejce, mouku, sůl a muškátový oříšek.
  5. Všechny ingredience dobře promíchejte rukou, abyste vytvořili tužší těsto. Pokud je těsto příliš měkké, přidejte trochu mouky.
  6. Z těsta vytvarujte dlouhý váleček a nakrájejte na kousky přibližně 2 cm široké.
  7. Knedlíky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte zhruba 5 minut po tom, co vyplavou na povrch.
  8. Hotové knedlíky sceďte a prohřejte je na pánvi s tukem do zlatova.
  9. Podávejte knedlíky teplé, ozdobené čerstvým pepřem a nakonec přidejte kousek másla pro lepší chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *