16. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční českou specialitu s vajíčkem – knedlo-vejarskou specialitu, která vám zaručí sytou a chutnou chuťovou explozi. S naším receptem na knedlo-vejarskou specialitu budete mít výborné jídlo na talíři během chvíle. Nechte se unést lahodnými chutěmi této jednoduché, avšak lahodné pokrmy.
Suroviny
- 4 vajíčka
- 250g hrubé mouky
- 250g brambor
- Soľ
Postup
- Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme na těsto.
- Přidáme mouku a soľ a vytvoříme hladké těsto.
- Uvaříme v osolené vodě vejce natvrdo.
- Z těsta vyrobíme menší knedlíky a do každého vložíme uvařené vejce.
- Knedlíky vaříme ve vroucí vodě cca 15 minut.




