Vyzkoušejte tento tradiční český recept na chutné knedlo-vejvar z domácích surovin. Skvělá kombinace měkkých knedlíků a vývarek z vepřové kýty, která potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Suroviny z českých domácích pramenů zajistí skvělou kvalitu a chuť vašeho jídla. Podívejte se na náš recept a dejte se do vaření!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- olej
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme.
- Do propasírovaných brambor přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a muškátový oříšek a vytvoříme těsto.
- Z těsta vytvarujeme menší knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Uvařené knedlíky vyndáme, necháme okapat a podáváme zalité olejem.




