Vyzkoušejte tento tradiční český ⁤recept na chutné knedlo-vejvar z domácích surovin. Skvělá kombinace měkkých knedlíků a‌ vývarek z​ vepřové kýty, která potěší každého milovníka tradiční české​ kuchyně. Suroviny z českých domácích pramenů zajistí skvělou ‍kvalitu‍ a chuť vašeho jídla. Podívejte se na náš recept a dejte se do vaření!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • olej

Postup

  1. Brambory⁢ uvaříme⁢ ve slupce, oloupeme a propasírujeme.
  2. Do propasírovaných brambor přidáme ⁣vejce, mouku, sůl, pepř a muškátový oříšek a vytvoříme těsto.
  3. Z těsta vytvarujeme menší ⁢knedlíky a vaříme ve‌ vroucí osolené vodě asi 15 minut.
  4. Uvařené knedlíky vyndáme, necháme okapat a podáváme zalité olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *