15. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Originální recept na tradiční české jídlo – knedlo-vepřo-zelo s karamelizovanou cibulkou. Kombinace šťavnatého vepřového masa, domácích knedlíků a osvěžujícího zelí doplněná o křupavou karamelizovanou cibulku vytvoří neodolatelnou chuťovou symfonii. Kuchařku si pro vaše milované udělejte speciálnímu spojení s českou kuchyní.
Suroviny:
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 500g vepřového masa
- 1 hlava zelí
- 4 cibule
- 70g cukru
- 50g másla
- sůl, pepř, kmín
Postup:
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte na hladké pyré. Přidejte mouku a promíchejte až vznikne těsto.
- Těsto rozválejte na placku a na ní rozprostřete na plátky nakrájené vepřové maso a nadrobno nakrájené zelí.
- Z těsta vytvořte knedlíky, které povařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibulku dozlatova. Přidejte cukr a nechte karamelizovat.
- Knedlo-vepřo-zelo podávejte posypané karamelizovanou cibulkou a dochuťte solí, pepřem a kmínem podle chuti.




