8. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Už dnes si připravte tradiční české jídlo – knedlo-vepřo-zelo se šunkou! Pojďte si užít lahodnou kombinaci měkkých knedlíků, šťavnatého vepřového masa a osvěžujícího zelí s přidanou šunkou. Skvělá volba pro každou příležitost! S naším receptem ho jednoduše a rychle připravíte. Zkusíte ho dnes!
Suroviny:
- 500g knedlíků
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 200g uzeného masa (šunka)
- sůl, pepř, majoránka, kmín
Postup:
- Na začátku si připravíme všechny suroviny.
- V hrnci nebo hrnci na knedlíky uvaříme knedlíky dle návodu na obalu.
- V druhém hrnci vaříme vepřové maso, osolíme, opepříme a přidáme majoránku a kmín.
- Zvlášť podusíme na pánvi na drobno nakrájenou šunku.
- Nakonec očištěné zelí nakrájíme na nudličky a osmahneme na pánvi.
- Podáváme jako jednotlivé části na talíři, knedlík, vepřové maso, šunku a zelí.




