Najděte⁣ recept na tradiční vídeňské jídlo ⁤“Knedlo vepřo ⁢zelo vídeňské“ s lahodnými knedlíky, šťavnatým vepřovým masem a‌ kyselým zelím. Naučte⁢ se připravit​ tento oblíbený pokrm⁤ a užijte si chuť‍ rakouské kuchyně‍ doma.⁣ S receptem na „Knedlo​ vepřo​ zelo vídeňské“ bude každý oběd nezapomenutelným zážitkem.

Suroviny

  • 500g ⁢hladké mouky
  • 250ml mléka
  • 1 vejce
  • 500g vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • 200g strouhanky
  • sůl, pepř, majoránka, kmín

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s mlékem, vejcem⁢ a ⁤špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto⁤ a necháme odpočinout.
  2. Z⁢ masa si nakrájíme kostky a⁢ orestujeme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájené zelí a dusíme⁣ doměkka. Osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou a kmínem.
  3. Z těsta vytvoříme⁣ knedlíky a vaříme je ve⁣ vroucí osolené ⁣vodě. Poté⁢ je necháme okapat.
  4. Jednotlivé knedlíky obalíme ve strouhance a podáváme s vepřem se zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *