24. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na klasické české jídlo – knedlo, zelo, vepřo, guláš. Naučte se, jak připravit lahodnou kombinaci masového guláše s domácími knedlíky a kyselým zelím. Pojďte si užít tradiční chuť Česka!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 250ml vody
- 500g vepřového masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky smícháním mouky a vody. Těsto necháme odpočinout alespoň 30 minut.
- Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriky nakrájíme na drobné kostičky a česnek prolisujeme.
- Na pánvi osmažíme maso spolu s cibulí, česnekem a paprikou. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř a zalijeme vodou. Vaříme do měkka.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě až do vyvaření.
- Po uvaření knedlíků a masa podáváme guláš s knedlíky. Dobrou chuť!




