24. 8. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, knedlík
zdroj: Recepty 24/7

Tento klasický​ český recept na knedlo, zelo, vepřo, knedlík vám přinese lahodnou kombinaci​ pečeného masa‌ s knedlíkem a kyselým zelím. Vyzkoušejte ‍ho doma a nechte⁣ se‌ okouzlit tradiční chutí české kuchyně!

Suroviny

  • 400g vepřového masa
  • 1 malá hlávka zelí
  • 200g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso omyjeme, ⁣nakrájíme⁣ na menší kousky‍ a ⁣osolíme.
  2. Zelí ‌nasekáme na vlákna a⁢ zprudka ⁢osmahneme ​na oleji.
  3. Mouku‌ smícháme⁢ s vejci, solí a pepřem ⁣a vypracujeme těsto.
  4. Těsto rozválíme ‍na ​placku a na ní upečeme osmažené maso a zelí.
  5. Těsto s masem a zelím zabalíme do ​válečku a uvaříme ve vroucí⁤ vodě asi 20 minut.
  6. Hotový ⁢knedlík podáváme nakrájený na plátky‌ s omáčkou až po vychladnutí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *