24. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Tento klasický český recept na knedlo, zelo, vepřo, knedlík vám přinese lahodnou kombinaci pečeného masa s knedlíkem a kyselým zelím. Vyzkoušejte ho doma a nechte se okouzlit tradiční chutí české kuchyně!
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 1 malá hlávka zelí
- 200g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osolíme.
- Zelí nasekáme na vlákna a zprudka osmahneme na oleji.
- Mouku smícháme s vejci, solí a pepřem a vypracujeme těsto.
- Těsto rozválíme na placku a na ní upečeme osmažené maso a zelí.
- Těsto s masem a zelím zabalíme do válečku a uvaříme ve vroucí vodě asi 20 minut.
- Hotový knedlík podáváme nakrájený na plátky s omáčkou až po vychladnutí.




