Vyberte si recept ⁣na tradiční české jídlo – knedlo,​ zelo,‍ vepřo s kynutými knedlíky. Naučte se připravit lahodné a syté jídlo plné ‍chutí a vůní, které potěší celou rodinu.​ Sledujte návod krok⁤ za krokem a⁢ připravte⁤ si skvělou večeři dle tradice.

Suroviny

  • 500g​ hladké mouky
  • 1 kvasnicový kostička
  • 250ml mléka
  • Špetka soli
  • 500g vepřového masa
  • Sůl, pepř, ​majoránka

Postup

  1. Nejprve si připravíme kynuté knedlíky. Rozdrobíme kvasnice ⁤do teplého mléka a necháme je kynout. Poté⁣ je promícháme s moukou⁢ a solí a vypracujeme hladké těsto,​ které necháme ‍na teplém místě ⁤kynout.
  2. Mezitím si ‌připravíme vepřové maso, které⁤ nakrájíme na‌ menší kousky‍ a osolíme, ‌opepříme a posypeme ​majoránkou. Maso ​osmažíme ‍na pánvi dozlatova.
  3. Z kynutého těsta tvarujeme malé knedlíky a vaříme‍ je ve vroucí osolené​ vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na​ hladinu.
  4. Knedlíky scedíme a podáváme s‌ opečeným ⁢vepřovým masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *