Vyberte si recept na tradiční české jídlo – knedlo, zelo, vepřo s kynutými knedlíky. Naučte se připravit lahodné a syté jídlo plné chutí a vůní, které potěší celou rodinu. Sledujte návod krok za krokem a připravte si skvělou večeři dle tradice.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 kvasnicový kostička
- 250ml mléka
- Špetka soli
- 500g vepřového masa
- Sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme kynuté knedlíky. Rozdrobíme kvasnice do teplého mléka a necháme je kynout. Poté je promícháme s moukou a solí a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
- Mezitím si připravíme vepřové maso, které nakrájíme na menší kousky a osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Maso osmažíme na pánvi dozlatova.
- Z kynutého těsta tvarujeme malé knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Knedlíky scedíme a podáváme s opečeným vepřovým masem.




