15. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš tradiční recept na klasické české jídlo – knedlo, zelo, vepřo s kynutým knedlíkem. Vychutnejte si lahodnou kombinaci dušeného zelí, pečeného vepřového masa a nadýchaných knedlíků. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilujete!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce cukru
- 250ml mléka
- 1 vejce
- 500g vepřového masa
- 1 cibule
- olej
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravte kynutý knedlík. Smíchejte mouku se solí a cukrem, vytvořte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přidejte teplé mléko a vejce a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout.
- Mezitím nakrájejte vepřové maso na kostičky a osolte. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a přidejte maso. Zpěňte a podlijte trochou vody. Duste na mírném ohni do měkka.
- Těsto rozdělte na menší kousky a uvařte ve vroucí osolené vodě.
- Když jsou knedlíky hotové, nechte je okapat a podávejte s vepřovým masem. Podávejte s cibulí a posypte majoránkou.




