15. 8. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, kynutý knedlík
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš tradiční recept na klasické české jídlo – knedlo, zelo, vepřo s kynutým knedlíkem. Vychutnejte si lahodnou kombinaci dušeného zelí, pečeného vepřového masa a nadýchaných knedlíků. Jednoduché⁢ a chutné jídlo,⁣ které​ si zamilujete! ⁣

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 250ml mléka
  • 1 vejce
  • 500g vepřového masa
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si připravte⁣ kynutý knedlík. Smíchejte mouku se solí a cukrem,​ vytvořte důlek ⁢a rozdrobte do něj droždí. Přidejte teplé mléko​ a vejce a vypracujte hladké těsto.⁣ Nechte ⁢kynout.
  2. Mezitím ‌nakrájejte vepřové maso na kostičky a osolte. Na oleji ‌osmahněte nakrájenou cibuli a‌ přidejte maso. Zpěňte a podlijte trochou vody. Duste na mírném ohni do měkka.
  3. Těsto rozdělte na menší⁢ kousky a uvařte ve vroucí osolené vodě.
  4. Když⁢ jsou knedlíky hotové, nechte je okapat a podávejte s vepřovým masem. Podávejte‍ s cibulí a posypte majoránkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *