14. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční české jídlo – knedlo-zelo-vepřo se ‍zelím! Tento lahodný pokrm spojuje měkké knedlíky s křupavým vepřovým masem a voňavým zelím. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo sváteční příležitost. S naším ⁤receptem jednoduše připravíte chutnou a⁤ sytou večeři pro celou rodinu. Záleží jen na vás, zda ⁤si přidáte plátek uzeného masa nebo nakládané ​okurky jako přílohu! Zkuste tento tradiční český ⁤pokrm‍ ještě dnes a nechte se unést‌ jeho bohatou chutí.

Suroviny:

  • 400g vepřového masa
  • 500g zelí
  • 1-2 cibule
  • 4-5 brambor
  • majoránka, kmín, sůl, pepř
  • 1 vejce
  • 600g hrubé mouky

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené vepřové maso.
  2. Přidáme ‍nakrájenou cibuli a necháme ⁢zesklovatět.
  3. Přidáme na nudličky nakrájené zelí a restujeme ‍do měkka.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a kmín a necháme podusit.
  5. V ⁤hrnci uvaříme oloupané brambory, rozmělníme je a ‍smícháme s moukou a vejcem. Vytvoříme těsto.
  6. Z těsta ⁤vytváříme‌ knedlíky, do kterých⁢ vložíme směs se zelím a masem.
  7. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *