Rychlý a chutný recept na tradiční české jídlo – knedlo-zelo-vepřo-zelo-z to matekasna. Sledujte návod krok za krokem a připravte si lahodné jídlo plné vůně a chuti doma. Užijte si tradiční pokrm plný českých tradic! Suroviny:
- 500g hladké mouky
- 1 balíček kynutého těsta
- 1 větší hlávka zelí
- 400g vepřového masa
- 2 cibule
- sůl, pepř, kmín
Postup:
- Nejprve si připravíme kynuté těsto podle návodu na balení.
- V hrnci osolíme vodu a přivedeme k varu.
- Na pánev dáme na oleji nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a osmažíme.
- Přidáme na nudličky nakrájené zelí a dusíme do měkka.
- Uvaříme knedlíky a nakrájíme je na plátky.
- Suroviny smícháme dohromady a podáváme posypané majoránkou.





