17. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo, knedlo-zelo-vepřo-zelo omáčku podle tohoto receptu. Jednoduché a chutné jídlo plné lahodné omáčky a kousků vepřového masa. Zaručeně vás zahřeje a zasytí. Sledujte recept a připravte si tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 1 kg vepřového masa
- 500 g hlávkového zelí
- 500 g brambor
- 2 kuličky kmínu
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Načistěte vepřové maso na menší kousky a osolte, opepřete a posypte majoránkou.
- V hrnci rozehřejte olej a osmažte maso dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájené brambory a orestujte.
- Přidejte na nudličky nakrájené zelí a osmažte do měkka.
- Po uvaření přidejte kmín a podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte s domácími houskovými knedlíky.




