18. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-zelo-omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ​recept ​na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte recept na lahodnou kombinaci knedlíků, vepřového masa a zelí s omáčkou. Tato klasická⁢ kombinace chutí jistě potěší‍ vaše chuťové buňky. S naším receptem na knedlo-zelo-vepřo-zelo-omáčku se vám bude ‌jistě vařit ​snadno ⁣a⁢ rychle. Zkuste ‍ho hned!

Suroviny

  • 1/2 kg brambor
  • 250 g mouky
  • 500 ⁤g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 200 g zelí
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce másla
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Nejdříve si připravte‌ bramborové knedlíky. Brambory uvařte, oloupejte‍ a⁤ rozmačkejte.
  2. Přidejte mouku ⁣a promíchejte ‍dohladka těsto. Vytvořte​ váleček, z něhož si odkrajujte placičky připravené k ⁢uhoustoní.
  3. Maso⁤ nakrájejte na kostičky a osmahněte na másle společně scibulí, kterou nakrájíte na drobno.
  4. Přidejte na ⁤kostičky nakrájené mrkev. Podlijte ‍vodou a⁤ poduste na ​mírném ⁤plameni, dokudmaso nebude měkké.
  5. V hrnci si připravte zelí, nakrájené na⁣ jemnější nudličky ‌a zakal si přidejte k masu.
  6. Smetanu přiveďte k varu a za stálého míchání ‍přilijte k masu a zelí.
  7. Přelijte omáčkou bramborové knedlíky a podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *