18. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte recept na lahodnou kombinaci knedlíků, vepřového masa a zelí s omáčkou. Tato klasická kombinace chutí jistě potěší vaše chuťové buňky. S naším receptem na knedlo-zelo-vepřo-zelo-omáčku se vám bude jistě vařit snadno a rychle. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 1/2 kg brambor
- 250 g mouky
- 500 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 200 g zelí
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce másla
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejdříve si připravte bramborové knedlíky. Brambory uvařte, oloupejte a rozmačkejte.
- Přidejte mouku a promíchejte dohladka těsto. Vytvořte váleček, z něhož si odkrajujte placičky připravené k uhoustoní.
- Maso nakrájejte na kostičky a osmahněte na másle společně scibulí, kterou nakrájíte na drobno.
- Přidejte na kostičky nakrájené mrkev. Podlijte vodou a poduste na mírném plameni, dokudmaso nebude měkké.
- V hrnci si připravte zelí, nakrájené na jemnější nudličky a zakal si přidejte k masu.
- Smetanu přiveďte k varu a za stálého míchání přilijte k masu a zelí.
- Přelijte omáčkou bramborové knedlíky a podávejte. Dobrou chuť!




