Vyberte si​ recept na tradiční ​české jídlo⁢ – knedlo-zelo-vepřo s vanilkovou ⁢omáčkou. Kombinace ​měkkých ⁢knedlíků, šťavnatého vepřového masa a osvěžující zelí se zlatavě hnědou​ omáčkou vám určitě zaručí vynikající⁣ chuťový zážitek. ⁣Sledujte ⁣náš‌ snadný recept a dejte si tento lahodný pokrm⁤ hned teď.

Suroviny:

  • 500 ‍g brambor
  • 200 g mouky
  • 500 g vepřového masa
  • 2 středně ⁣velké hlávky zelí
  • 40 g másla
  • 40⁣ g​ hladké mouky
  • 500 ml ‌mléka
  • vanilkový extrakt
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Ve‌ velkém hrnci uvařte ‌oloupané a⁤ nakrájené brambory, nechte je ⁣vychladnout a poté rozmíchejte s moukou.
  2. V misce smíchejte nakrájené​ vepřové ⁣maso se solí a ​pepřem a osmahněte‌ na​ pánvi. ‍Přidejte nakrájené zelí a ⁢nechte‍ dusit až do měkkosti.
  3. V​ hrnci ⁢rozehřejte máslo,⁤ přidejte hladkou mouku a za stálého‍ míchání zprudka‌ osmažte. ‌Postupně přilijte ‍mléko a vařte do zhoustnutí. ⁤Přidejte vanilkový extrakt,⁢ sůl a ‌pepř‌ podle chuti.
  4. Vytvarujte knedlíky z‌ bramborového těsta a uvařte je​ ve vroucí ⁤osolené⁢ vodě.⁣ Vyskládejte​ je ⁣na talíře ​a přidejte zelí‍ s vepřovým masem. Na závěr zalijte vanilkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *