Vyberte si recept na tradiční české jídlo – knedlo-zelo-vepřo s vanilkovou omáčkou. Kombinace měkkých knedlíků, šťavnatého vepřového masa a osvěžující zelí se zlatavě hnědou omáčkou vám určitě zaručí vynikající chuťový zážitek. Sledujte náš snadný recept a dejte si tento lahodný pokrm hned teď.
Suroviny:
- 500 g brambor
- 200 g mouky
- 500 g vepřového masa
- 2 středně velké hlávky zelí
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- vanilkový extrakt
- sůl, pepř
Postup:
- Ve velkém hrnci uvařte oloupané a nakrájené brambory, nechte je vychladnout a poté rozmíchejte s moukou.
- V misce smíchejte nakrájené vepřové maso se solí a pepřem a osmahněte na pánvi. Přidejte nakrájené zelí a nechte dusit až do měkkosti.
- V hrnci rozehřejte máslo, přidejte hladkou mouku a za stálého míchání zprudka osmažte. Postupně přilijte mléko a vařte do zhoustnutí. Přidejte vanilkový extrakt, sůl a pepř podle chuti.
- Vytvarujte knedlíky z bramborového těsta a uvařte je ve vroucí osolené vodě. Vyskládejte je na talíře a přidejte zelí s vepřovým masem. Na závěr zalijte vanilkovou omáčkou.





