Kokosová kuřecí kari s hráškem je lahodné exotické jídlo plné šťavnatého kuřecího masa namočeného v krémové kokosové omáčce s lahodným hráškem. Tento recept je snadný na přípravu a určitě potěší chuťové buňky každého milovníka kari jídel. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své blízké jedinečnými chutěmi z Asie!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 stroužky česneku (utlučené)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 100g zmražených hrášků
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud cibule nezezlákne.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezlákne ze všech stran.
  3. Přidejte kari koření a promíchejte.
  4. Po chvíli zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
  5. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut.
  6. Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *