Kokosová kuřecí kari s hráškem je lahodné exotické jídlo plné šťavnatého kuřecího masa namočeného v krémové kokosové omáčce s lahodným hráškem. Tento recept je snadný na přípravu a určitě potěší chuťové buňky každého milovníka kari jídel. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své blízké jedinečnými chutěmi z Asie!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (utlučené)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 100g zmražených hrášků
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud cibule nezezlákne.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezlákne ze všech stran.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Po chvíli zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
- Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.




