12. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Kokosová těstovina s cizrnou je rychlý a lahodný recept plný exotických chutí. Tato veganská a bezlepková varianta tradiční italské těstoviny je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept plný exotických chutí hned teď!
Suroviny
- 200 g kokosové těstoviny
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- kokosový olej
- sůl, pepř, kurkuma
Postup
- Na pánvi rozehřejte kokosový olej a orestujte nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte nakrájené rajče a poduste do měkka.
- Přidejte sceděnou cizrnu a promíchejte s kořením – solí, pepřem a kurkumou.
- V jiném hrnci uvařte kokosovou těstovinu podle návodu na obalu.
- Hotovou těstovinu smíchejte s cizrnou a zeleninou, nechte spolu prohřát a podávejte.




