21. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Báječný recept na křupavý koláč s cizrnou a cizrnnou – vyzkoušejte jedinečnou kombinaci chutí a získejte novou oblíbenou sladkou pochoutku. Snaživě jednoduchý a šťavnatý s lahodným tvarohovým krémem, který rozhodně potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké!
Suroviny
- 200g cizrny
- 200g mouky
- 2 vejce
- 150g másla
- 150g cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Postup
- Cizrnu přes noc namočíme ve vodě.
- Druhý den cizrnu vaříme ve slané vodě, dokud není měkká. Poté ji scedíme a necháme vychladnout.
- V míse smícháme cukr, vanilkový cukr a máslo, dokud nedostaneme krém.
- Přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vše důkladně promícháme.
- Přidáme uvařenou a vychladlou cizrnu a opět promícháme.
- Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35-40 minut, nebo dokud není koláč propečený.
- Hotový koláč necháme vychladnout a poté podáváme.




