21. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Koláč s cizrnou a cizrnnou
zdroj: Recepty 24/7

Báječný recept na křupavý koláč s cizrnou a cizrnnou – vyzkoušejte jedinečnou kombinaci chutí a získejte novou oblíbenou sladkou pochoutku. Snaživě jednoduchý a šťavnatý s lahodným tvarohovým krémem, který rozhodně potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké!

Suroviny

  • 200g cizrny
  • 200g mouky
  • 2 vejce
  • 150g másla
  • 150g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Postup

  1. Cizrnu přes noc namočíme ve vodě.
  2. Druhý den cizrnu vaříme ve slané vodě, dokud není měkká. Poté ji scedíme a necháme vychladnout.
  3. V míse smícháme cukr, vanilkový cukr a máslo, dokud nedostaneme krém.
  4. Přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vše důkladně promícháme.
  5. Přidáme uvařenou a vychladlou cizrnu a opět promícháme.
  6. Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35-40 minut, nebo dokud není koláč propečený.
  7. Hotový koláč necháme vychladnout a poté podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *