S lahodným receptem na koňakem glazovanou kachnu s pomeranči si každý užije exkluzivní chuťový zážitek. Vyzkoušejte tento luxusní pokrm a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 kachna
  • soľ, korenie
  • 1 pomeranč
  • 200ml koňaku
  • olivový olej
  • 1 lyžica medu

Postup

  1. Na začiatku si kachnu očistíme a opláchneme studenou vodou. Osušíme ju a natrieme soľou a korením.
  2. Potom kachnu upečieme v rúre na 180 stupňov približne 1,5 hodiny, občas ju polievajte vlastnou šťavou.
  3. Vyššteklým pomerančom prelejeme upečenú kachnu a zapiekame ju ešte 10 minút.
  4. Med zohrejeme s koňakom a zalejeme ním kachnu. Zapečieme ju dozlatista a servírujeme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *