30. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte luxusní recept na koňakem provoněnou drůbež na hříbky. Kombinace chutí koňaku a drůbeže vytvoří dokonalou harmonii na talíři. S naším receptem se stane tento pokrm oblíbeným jídlem ve vaší kuchyni. Získejte chutný a sofistikovaný zážitek díky tomuto lahodnému receptu.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 100 ml koňaku
- 200 g hříbků
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a osmahneme z obou stran.
- Přilijeme koňak a necháme chvilku povarit, aby alkohol vypařil.
- Přidáme na drobné kousky nakrájené hříbky a dusíme do měkka.
- Přisypeme čerstvý tymián a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo bramborem.




