30. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Koňakem provoněná drůbež na hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte luxusní recept na koňakem provoněnou drůbež na hříbky. Kombinace chutí koňaku a drůbeže vytvoří dokonalou harmonii na talíři. S naším receptem se stane tento pokrm oblíbeným jídlem ve vaší kuchyni. Získejte chutný a sofistikovaný zážitek díky tomuto lahodnému receptu.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 100 ml koňaku
  • 200 g hříbků
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a osmahneme z obou stran.
  2. Přilijeme koňak a necháme chvilku povarit, aby alkohol vypařil.
  3. Přidáme na drobné kousky nakrájené hříbky a dusíme do měkka.
  4. Přisypeme čerstvý tymián a dochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *