29. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na korejské kimchi ze zelí a připravte si tradiční pikantní fermentovanou pochoutku plnou zdravých probiotik. Sledujte postup krok za krokem a užijte si autentickou korejskou chuť přímo z vaší kuchyně. Výborné kimchi ze zelí je snadné a rychle připravit doma!
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 1 veľká mrkva
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice korejského korenia gochugaru
- 2 lyžice rybnej omáčky
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica soľ
- 1 šálka vody
Postup
- Zelí očistite a nakrájajte na menšie kusy. Posypte soľou a premiešajte. Nechajte odstáť asi 1 hodinu.
- Olúpajte mrkvu a nakrájajte ju na tenké pásiky. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky. Ccesnak nasekejte na jemno.
- V miske zmiešajte vodu, rybú omáčku, korejské korenie, cukor a ccesnak.
- Opláchnite soľ zo zelí pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
- Zmiešajte zelí s korením, mrkvou a cibuľou. Dobre premiešajte.
- Preneste zmes do zaváracieho pohára a dobre uzavrite. Nechajte fermentovať pri izbovej teplote 1 až 3 dni.
- Potom presuňte kimchi do chladničky, kde môže dozrieť ešte 1 až 2 týždne pred konzumáciou.




