29. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi ze zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na korejské kimchi ze zelí a připravte si tradiční pikantní fermentovanou pochoutku plnou zdravých probiotik. Sledujte postup krok za krokem a užijte si autentickou korejskou chuť přímo z vaší kuchyně. Výborné kimchi ze zelí je snadné a rychle připravit doma!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 1 veľká mrkva
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice korejského korenia gochugaru
  • 2 lyžice rybnej omáčky
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica soľ
  • 1 šálka vody

Postup

  1. Zelí očistite a nakrájajte na menšie kusy. Posypte soľou a premiešajte. Nechajte odstáť asi 1 hodinu.
  2. Olúpajte mrkvu a nakrájajte ju na tenké pásiky. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky. Ccesnak nasekejte na jemno.
  3. V miske zmiešajte vodu, rybú omáčku, korejské korenie, cukor a ccesnak.
  4. Opláchnite soľ zo zelí pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
  5. Zmiešajte zelí s korením, mrkvou a cibuľou. Dobre premiešajte.
  6. Preneste zmes do zaváracieho pohára a dobre uzavrite. Nechajte fermentovať pri izbovej teplote 1 až 3 dni.
  7. Potom presuňte kimchi do chladničky, kde môže dozrieť ešte 1 až 2 týždne pred konzumáciou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *