31. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné Korejské kimchi zelí, tradiční fermentované zelí plné chutí a probiotik pro zdraví střev. Sledujte krok za krokem, jak připravit toto pikantní lahůdku z čerstvého zelí a koření podle tradiční korejské receptury. Dochutěné kimchi zelí může být skvělým doplňkem k rýži nebo masu a dodá vašim pokrmům autentickou korejskou chuť. Navštivte naše webové stránky a zkuste tento jedinečný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa
  • 1/4 šálku kóšové soli
  • 2 mrkve nakrájené na tenké nudličky
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • 1 čajová lžička citrónové trávy nasekané
  • 1 čajová lžička pepře
  • 1/4 šálku rybí omáčky
  • 1/4 šálku octa

Postup

  1. Nejprve napa zelí nakrájejte na menší kousky a vložte do velké mísy.
  2. Přidejte kóšovou sůl a dobře promíchejte, aby se zelí dobře osolilo. Nechte odstát asi 2 hodiny.
  3. Poté dobře opláchněte zelí pod tekoucí vodou, abyste odstranili přebytečnou sůl.
  4. Přidejte nakrájené mrkve, cibuli, česnek, citrónovou trávu a pepř do mísy se zelím.
  5. Do mísy přidejte rybí omáčku a ocet a znovu dobře promíchejte všechny ingredience.
  6. Vložte směs do skleněné nádoby a zakryjte. Nechte fermentovat při pokojové teplotě asi 2 až 3 dny.
  7. Po fermentaci si můžete kimchi zelí dát do lednice, kde může dozrávat až 1 týden.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *