6. 11. 2025
Autor: Michal Němeček
Korejské pikantní kuřecí kousky Gochujang
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chuť Koreje s naším receptem na pikantní kuřecí kousky Gochujang! Tento tradiční korejský recept kombinuje chutě čerstvého kuřecího masa marinovaného v gochujang pastě, což je korejská směs koření, která dodá masu neodolatelně pikantní a sladkou chuť. Perfektní jídlo pro milovníky ostrých chutí! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na rychlou večeři nebo jako skvělý tip na pohoštění pro přátele. Vychutnejte si autentické korejské kuřecí kousky s přílohou rýže nebo oblíbených asijských nudlí.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce gochujangu (korejská pikantní pasta)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • Sezamová semínka pro posypání
  • Jarní cibulka, nakrájená na tenké kolečka pro dekoraci
  • Rýže nebo jiná příloha pro podávání

Postup

  1. V míse smíchejte gochujang, sójovou omáčku, med (nebo javorový sirup), česnek, sezamový olej, rýžový ocet a mletý zázvor do hladké omáčky.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí kousky a dobře promíchejte, aby byly všechny kousky obalené marinádou. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně však déle pro intenzivnější chuť.
  3. Předehřejte troubu na 200°C.
  4. Položte marinované kuřecí kousky na plech pokrytý pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, dokud kuře není zcela upečené a lehce karamelizované na povrchu.
  5. Mezitím si připravte přílohu, například rýži nebo těstoviny.
  6. Hotové kuřecí kousky posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou.
  7. Servírujte ihned s přílohou a užijte si pikantní chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *