17. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Korejský bulgogi marinated beef dish
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na Korejské bulgogi, tradiční marinované hovězí maso, které je oblíbené pro svou výraznou chuť a jednoduchost přípravy. Vyzkoušejte tento autentický korejský pokrm doma a udělejte si radost své chuťové buňce s tímto lahodným jídlem. S námi se naučíte, jak připravit bulgogi jako profesionál!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (najlepší je krkovička)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hroznového cukru
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru (nasekaný)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička suspenzu (mletý červený pepř)

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky.
  2. Cibuli a česnek jemně nasekejte a přidejte k mase.
  3. V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, zázvor, olej a suspenz.
  4. Nalijte marinádu na maso a důkladně promíchejte. Nechte odležet v lednici nejméně 1 hodinu (ideálně přes noc).
  5. Před grilováním nebo smažením nechte maso zahřát na pokojovou teplotu.
  6. Smažte maso na pánvi nebo grilujte dozlatova.
  7. Podávejte se vařenou rýží a zeleninou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *