17. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na Korejské bulgogi, tradiční marinované hovězí maso, které je oblíbené pro svou výraznou chuť a jednoduchost přípravy. Vyzkoušejte tento autentický korejský pokrm doma a udělejte si radost své chuťové buňce s tímto lahodným jídlem. S námi se naučíte, jak připravit bulgogi jako profesionál!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (najlepší je krkovička)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hroznového cukru
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (nasekaný)
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička suspenzu (mletý červený pepř)
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky.
- Cibuli a česnek jemně nasekejte a přidejte k mase.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, zázvor, olej a suspenz.
- Nalijte marinádu na maso a důkladně promíchejte. Nechte odležet v lednici nejméně 1 hodinu (ideálně přes noc).
- Před grilováním nebo smažením nechte maso zahřát na pokojovou teplotu.
- Smažte maso na pánvi nebo grilujte dozlatova.
- Podávejte se vařenou rýží a zeleninou podle chuti.




