16. 12. 2025
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi – tradiční kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejské kimchi – lahodnou a pikantní kvašenou zeleninu plnou probiotik, která dodá vašim jídlům chuťový zážitek. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a připravte si tuhle oblíbenou korejskou specialitu i doma!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce koření kimchi (korejské koření)
  • 1 lžíce mleté papriky

Postup

  1. Na začátek si připravíme zelí čínského. Rozřízneme ho na čtvrtky a následně nakrájíme na menší kousky.
  2. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky.
  3. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na prstenčeky.
  4. Oloupeme česnek a jemně ho nakrájíme nebo oloupeme a rozmačkáme na kaši.
  5. V míse smícháme zelí, mrkev, cibuli a česnek. Posypeme solí a necháme odpočívat asi 30 minut. Poté směs promícháme a necháme dalších 30 minut odpočívat.
  6. Přidáme cukr, rybí omáčku, koření kimchi a mletou papriku. Důkladně promícháme.
  7. Přeneseme směs do uzavíratelné nádoby a zhutníme ji. Nádobu necháme přikrytou na tmavém místě při pokojové teplotě minimálně 24 hodin, ideálně alespoň 2-3 dny.
  8. Kimchi je hotové a můžeme ho skladovat v lednici. Čím déle bude kvasit, tím bude chutnější.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *