16. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejské kimchi – lahodnou a pikantní kvašenou zeleninu plnou probiotik, která dodá vašim jídlům chuťový zážitek. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a připravte si tuhle oblíbenou korejskou specialitu i doma!
Suroviny
- 1 hlávka zelí čínského
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce koření kimchi (korejské koření)
- 1 lžíce mleté papriky
Postup
- Na začátek si připravíme zelí čínského. Rozřízneme ho na čtvrtky a následně nakrájíme na menší kousky.
- Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na prstenčeky.
- Oloupeme česnek a jemně ho nakrájíme nebo oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- V míse smícháme zelí, mrkev, cibuli a česnek. Posypeme solí a necháme odpočívat asi 30 minut. Poté směs promícháme a necháme dalších 30 minut odpočívat.
- Přidáme cukr, rybí omáčku, koření kimchi a mletou papriku. Důkladně promícháme.
- Přeneseme směs do uzavíratelné nádoby a zhutníme ji. Nádobu necháme přikrytou na tmavém místě při pokojové teplotě minimálně 24 hodin, ideálně alespoň 2-3 dny.
- Kimchi je hotové a můžeme ho skladovat v lednici. Čím déle bude kvasit, tím bude chutnější.




