Vyzkoušejte lahodný recept na kořeněnou jehněčí pilav se sušeným ovocem plný exotických chutí a vůní. Tento tradiční jídlo je jednoduše připravené a skvělé pro oslavu speciální příležitosti. Sledujte kroky receptu a připravte si lahodné jídlo, které potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 400g jehněčího masa
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- ½ lžičky mletého kurkumy
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 100g sušeného ovoc (např. meruňky, rozinky, švestky)
- 200g basmati rýže
- 400ml vývaru
- soľ, pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Mějte nakrájené maso, cibuli a česnek a naměřené koření.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a koření a nechejte chvíli restovat.
- Přidejte nakrájené maso a restujte ho dozlatova ze všech stran. Přidejte sušené ovoce a promíchejte.
- Přidejte předem omytou rýži a zalijte vývarem. Osolte a opepřete podle chuti.
- Poduste, dokud rýže nezměkne a voda nevstřebá. Pokud je pilav příliš suchý, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Nakonec dochuťte kořeněnou jehněčí pilav solí a pepřem a podávejte teplou jako hlavní pokrm.




