Vyzkoušejte lahodný⁤ recept na kořeněnou jehněčí ⁣pilav se sušeným ovocem plný ‍exotických⁣ chutí ⁤a⁤ vůní. Tento tradiční jídlo je jednoduše připravené a⁣ skvělé⁤ pro oslavu speciální příležitosti. Sledujte kroky receptu a připravte si lahodné jídlo, které potěší vaše ​chuťové buňky.

Suroviny

  • 400g ⁢jehněčího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁣ česneku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička ‍mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • ½ lžičky‍ mletého kurkumy
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 100g⁣ sušeného ovoc (např. meruňky, rozinky, švestky)
  • 200g basmati rýže
  • 400ml vývaru
  • soľ, pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve⁢ si připravte všechny suroviny. Mějte nakrájené maso, cibuli a česnek a naměřené koření.
  2. Na‍ pánvi rozehřejte olej a⁣ osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a koření a nechejte chvíli restovat.
  3. Přidejte nakrájené maso a restujte ho dozlatova ze všech ⁢stran.‍ Přidejte sušené ovoce a promíchejte.
  4. Přidejte předem omytou rýži a‌ zalijte vývarem. Osolte a opepřete ‍podle chuti.
  5. Poduste, dokud rýže nezměkne a voda nevstřebá. Pokud je pilav příliš suchý, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  6. Nakonec ⁤dochuťte kořeněnou jehněčí pilav solí a⁤ pepřem a‌ podávejte teplou ⁣jako hlavní pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *