Vyzkoušejte recept ​na lahodné jídlo – kořeněnou krkovici se zelím. Tento tradiční⁣ český pokrm je skvělou⁢ volbou ⁢pro oběd či večeři. Podívejte se na ⁤jednoduchý postup a dejte⁢ si pořádnou dávku chuti!

Suroviny

  • 600g krkovice
  • 1 malá hlávka zelí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička ‌mletého⁣ kmínu
  • 1‌ lžička majoránky
  • 1 lžička ​papriky
  • sůl ‌a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej⁤ a osmahneme na něm ⁤na kostky nakrájenou krkovici.
  2. Přidáme⁤ na drobno nakrájenou‍ cibuli a stroužky česneku a restujeme dozlatova.
  3. Zelí pokrájíme na tenké proužky a přidáme k masu.
  4. Přidáme ⁢koření – kmín, majoránku,​ papriku, sůl a pepř. Dobře promícháme.
  5. Přilijeme​ trochu ​vody a dusíme pod pokličkou asi 45 minut, nebo dokud maso není měkké.
  6. Případně dochutíme solí‍ a pepřem⁢ a můžeme podávat s ⁣knedlíkem​ nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *