Vyzkoušejte recept na lahodné jídlo – kořeněnou krkovici se zelím. Tento tradiční český pokrm je skvělou volbou pro oběd či večeři. Podívejte se na jednoduchý postup a dejte si pořádnou dávku chuti!
Suroviny
- 600g krkovice
- 1 malá hlávka zelí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou krkovici.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku a restujeme dozlatova.
- Zelí pokrájíme na tenké proužky a přidáme k masu.
- Přidáme koření – kmín, majoránku, papriku, sůl a pepř. Dobře promícháme.
- Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 45 minut, nebo dokud maso není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s knedlíkem nebo bramborem.




