19. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Kořeněné indonéské krůtí kari
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a exotické indonéské krůtí kari s kořeněnou omáčkou je skvělou volbou pro milovníky pikantních pokrmů. Vyzkoušejte tento recept plný indonéských koření a ochucený kokosovým mlékem pro dokonalou kombinaci chutí!

Suroviny

  • 400g krůtího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku rozmačkané
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek, až začnou zlatě hnědnout.
  2. Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a koriandr a promíchejte.
  3. Přidejte krůtí maso a osmažte ho z obou stran, dokud není uvařené z obou stran.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud maso není měkké.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *