2. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněné jehněčí köfte kofta
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kořeněné jehněčí köfte kofta, tradiční turecké jídlo plné šťavnatých a aromatických chutí. Snadno připravitelné a skvěle se hodí jako hlavní chod večeře nebo na grilování s přáteli. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si autentickou chuť orientální kuchyně.

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. V misce smíchejte mleté maso, cibuli, prolisovaný česnek, skořici, kmín, koriandr, pepř a sůl.
  2. Vytvořte z této směsi menší kuličky a formujte je do tvaru kofta.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a smažte kofta z obou stran do zlatova.
  4. Podávejte s čerstvým pečivem a tzatziky nebo hummusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *