2. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kořeněné jehněčí köfte kofta, tradiční turecké jídlo plné šťavnatých a aromatických chutí. Snadno připravitelné a skvěle se hodí jako hlavní chod večeře nebo na grilování s přáteli. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si autentickou chuť orientální kuchyně.
Suroviny
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- V misce smíchejte mleté maso, cibuli, prolisovaný česnek, skořici, kmín, koriandr, pepř a sůl.
- Vytvořte z této směsi menší kuličky a formujte je do tvaru kofta.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a smažte kofta z obou stran do zlatova.
- Podávejte s čerstvým pečivem a tzatziky nebo hummusem.




