9. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodné kořeněné vepřové s bramborem! Jednoduchá příprava s bohatou a intenzivní chutí, která jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla. Nechte se unést kombinací aromatických koření a křupavých brambor, které společně vytvoří dokonalou harmonii na vašem talíři. Nenechte si ujít tuto lahůdku, která bude skvělou volbou pro celou rodinu. Zároveň se můžete těšit na zdravý a vyvážený jídelníček s využitím čerstvých surovin. Připravte si kořeněné vepřové s bramborem a užijte si jedinečnou chuťovou zkušenost!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce koření na grilování
- sůl a pepř
- olej
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu z oleje, koření na grilování, jemně nasekané cibule a česneku.
- Maso nakrájíme na menší kousky a necháme marinovat minimálně 30 minut nebo přes noc v lednici.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- V míse smícháme brambory s olejem, solí a pepřem.
- Brambory položíme na plech a přikryjeme alobalem.
- Předehřejeme troubu na 200°C a pečeme brambory asi 20 minut.
- Poté přidáme marinované vepřové maso na plech s brambory.
- Pečeme v troubě dalších 20-30 minut, dokud není maso upečené a brambory zlatavé.
- Po upečení necháme vychladnout a podáváme s čerstvým chlebem nebo salátem.




