12. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný jehněčí ragú s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se na gastronomickou cestu s receptem na lahodné Kořeněné jehněčí ragú s fazolemi. Kombinace koření, jehněčího masa a fazolí vytváří skvěle vyváženou chuťovou explozi. Vyzkoušejte a pochutnejte si na této lahůdce plné bohatých chutí!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku jemně nasekané
  • 1 červená paprika nakrájená na plátky
  • 1 plechovka fazolí (400g), sceděná a opláchnutá
  • 400g krájených rajčat z plechovky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm jehněčí maso a cibuli, dokud masa nezezlátne a cibule nezezlátne.
  2. Přidejte česnek, mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Míchejte a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte do pánve nakrájenou papriku a rajčata. Vařte 10 minut na středním ohni.
  4. Přidejte fazole a vařte dalších 5 minut.
  5. Pokud je ragú příliš husté, přidejte trochu vody nebo vývaru. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Servírujte s rýží nebo čerstvým chlebem a posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *