11. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kořeněný kebab s rýží, který okouzlí vaše chuťové buňky! Kombinace kořeněného masa na špejli s lahodnou rýží vám zajistí skvělý gastronomický zážitek. Sledujte náš jednoduchý recept a vychutnejte si domácí kebab jako v oblíbené restauraci.
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na tenké plátky
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku nasekaného
- 2 lžičky koření kebab
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g vařené rýže
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Smíchejte koření kebab, sůl, pepř a olivový olej v misce.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso, cibuli a česnek do směsi a dobře promíchejte.
- Nechejte maso marinovat v chladničce minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmahněte maso s cibulí a česnekem dozlatova.
- Smažte a míchejte asi 10 minut, dokud maso není kompletně upražené.
- Smažte rýži na pánvi a osolte a opepřete podle chuti.
- Servírujte kořeněný kebab s rýží a ozdobte nasekanou petrželkou.




