Kořeněný kukuřičný chléb zahalený v listu révy je lahodný recept, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci chutí a aromat v jediném pokrmu. S naším receptem na toto lahodné jídlo si jistě získáte srdce každého gurmána. Zajistěte si skvělou chuť a překvapte své blízké nezapomenutelným zážitkem. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si tento chutný pokrm kdykoli budete mít chuť na něco neobvyklého. Naše receptura vás naučí připravit si tento fantastický chléb rychle a snadno. Užijte si ho v pohodlí svého domova a začněte experimentovat s novými chutěmi. Vaše kuchařská dovednost se jistě zlepší a získáte nové zážitky. Buďte odvážní a zkuste něco nového s naším receptem na kořeněný kukuřičný chléb zahalený v listu révy!
Suroviny
- 1 hrnek žluté kukuřičné mouky
- 1 hrnek pšeničné mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 hrnku kvalitního olivového oleje
- 1/2 hrnku medu
- 1/2 hrnku mléka
- 2 lžičky droždí
- List révy na obalení chleba
Postup
- Smíchejte kukuřičnou mouku, pšeničnou mouku, sůl, kmín, koriandr, pepř a papriku v míse.
- Přidejte olivový olej, med a mléko a promíchejte do hladkého těsta.
- Přidejte droždí a hněťte těsto, dokud se nevytvoří hladká koule. Dejte těsto do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 1 hodinu.
- Když těsto zdvojnásobí svůj objem, předejte ho na pomoučený povrch a vytvarujte chléb. Položte ho na list révy a zakryjte ho dalším listem révy. Nechte kynout dalších 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Pečte chléb asi 30-40 minut, nebo dokud není zlatavý a propečený.
- Vychladnutý chléb podávejte se sýrem, olivovým olejem nebo máslem a užijte si jeho kořeněnou chuť zahalenou v listu révy.




