22. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný kuřecí pilaf s rozinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kořeněný kuřecí pilaf s rozinkami. Tento tradiční jemně kořeněný pokrm s kuřecím masem a rozinkami je skvělou volbou pro každou příležitost. Připravte si ho snadno a rychle a užijte si tento lahodný pokrm plný chutí. Navštivte náš web a podívejte se na plný recept!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nastrouhaného
  • 2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • ½ čajové lžičky mletého kardamomu
  • 100g rozinek
  • 200g dlouhozrnné rýže
  • 400ml kuřecího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme česnek a kuřecí maso a smažíme dozlatova.
  2. Přidáme všechny koření a osmahneme asi minutu, dokud se nezačne uvolňovat vůně.
  3. Přidáme rýži a orestujeme asi 2-3 minuty.
  4. Zalijeme kuřecím vývarem a přidáme rozinky. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Nechejte vařit přikryté asi 15-20 minut, dokud rýže nezaměkne a neabsorbuje všechnu vodu.
  6. Po dokončení necháme pilaf odpočinout asi 5 minut a pak podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *