5. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný a zdravý recept na kořeněný quinoa se zeleninou. Tato chutná pokrm kombinuje lahodné aroma koření s bohatou zeleninou a bílkovinami obsaženými v quinoji. Skvělá volba pro vegetariány i všechny, kteří si chtějí dopřát zdravé a vyvážené jídlo plné chuti. S tímto receptem si určitě pochutnáte!
Suroviny
- 1 šálek quinoa
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kostky
- 1 mrkev, nakrájená na kostky
- 1 plechovka černých fazolí, odkapaných
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- Quinou důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
- V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar a přidejte quinou. Vařte podle návodu na balení, obvykle 15-20 minut nebo dokud quinoa nezpuchne a nebude měkká.
- Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidejte do pánve červenou papriku a mrkev a restujte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte fazole, kmín, koriandr, sůl a pepř a nechte chvíli restovat, aby se všechny přísady propojily.
- Nakonec smíchejte zeleninu s uvařenou quinoou a promíchejte dohromady.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.




