6. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indickou kormu s jehněčím a mandlemi. Moučné maso jemně kořeněné exotickými kořeními a dochucené smaženými mandlemi zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si exotický zážitek přímo z vaší kuchyně.
Suroviny:
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 200g mandlek
- 400ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup:
- Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli s česnekem. Přidejte maso a restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte koření (zázvor, kurkuma, skořice, kmín, koriandr), osolte a opepřete dle chuti.
- Přilijte smetanu ke šlehání, přidejte nadrobno nasekané mandle a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.






