12. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Klasický recept na lahodné korma s kuřecím masem a voňavou basmati rýží. Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm plný exotických koření a bohatých chutí. Spojení jemného masa s aromatickou rýží je ideální kombinací pro každou příležitost. Sledujte náš snadný recept a připravte si lahodné jídlo plné exotických vůní a chutí.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 g mandlek
- 2 lžíce oleje
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička soli
- 1 šálek basmati rýže
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a opékejte je dozlatova.
- Přisypte kari koření, kurkumu, skořici, zázvor a sůl. Promíchejte a nechejte chvilku restovat.
- Přidejte mandleky a zalijte smetanou a vývarem.
- Nechejte vařit asi 15 minut na středním ohni, dokud se kuřecí maso nezměkne.
- Mezitím si uvařte basmati rýži podle návodu na obalu.
- Korma podávejte s uvařenou basmati rýží. Dobrou chuť!




