28. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na křehký kukuřičný chléb s medem, který je oblíbeným doplňkem k snídani nebo svačině. Tento lahodný chléb je jednoduchý k přípravě a jeho jemná chuť a křupavá krusta potěší každého milovníka pečení. S kukuřičnou moukou jako hlavní ingrediencí a sladkým medem jako osvěžujícím prvkem bude tento chléb skvělou volbou pro celou rodinu. Zkuste ho ještě teplý s máslem nebo džemem a užijte si dokonalou chuť na každý kousek.
Suroviny:
- 1 šálek kukuřičné mouky
- 1 šálek hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky soli
- 3 lžíce medu
- 1/2 šálek mléka
- 1/4 šálek oleje
- 1 vejce
Postup:
- Smíchejte kukuřičnou mouku, hladkou mouku, kypřící prášek a sůl v misce.
- V jiné misce smíchejte med, mléko, olej a vejce.
- Pomalu vmíchejte suché suroviny do tekutých a vytvořte hladké těsto.
- Nasypte těsto do formy na chléb a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30 minut.
- Nechejte chléb vychladnout a podávejte s máslem nebo medem.




