28. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Křehký kukuřičný chléb s medem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na křehký kukuřičný chléb s medem, který je oblíbeným doplňkem k snídani nebo svačině. Tento lahodný chléb je jednoduchý k přípravě a jeho jemná chuť a křupavá krusta potěší každého milovníka pečení. S kukuřičnou moukou jako hlavní ingrediencí a sladkým medem jako osvěžujícím prvkem bude tento chléb skvělou volbou pro celou rodinu. Zkuste ho ještě teplý s máslem nebo džemem a užijte si dokonalou chuť na každý kousek.

Suroviny:

  • 1 šálek kukuřičné mouky
  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 šálek mléka
  • 1/4 šálek oleje
  • 1 vejce

Postup:

  1. Smíchejte kukuřičnou mouku, hladkou mouku, kypřící prášek a sůl v misce.
  2. V jiné misce smíchejte med, mléko, olej a vejce.
  3. Pomalu vmíchejte suché suroviny do tekutých a vytvořte hladké těsto.
  4. Nasypte těsto do formy na chléb a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30 minut.
  5. Nechejte chléb vychladnout a podávejte s máslem nebo medem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *