Vyzkoušejte recept na lahodnou a krémovou cibulačku s gruyèrem. Tato jednoduchá a chutná polévka bude určitě chutnat celé vaší rodině. S jemnou chutí cibule a bohatým kouskem gruyèru je tato teplá polévka ideální volbou na chladné dny. Nechte se unést vůní a chutí tohoto lahodného pokrmu a překvapte své blízké touto lahodnou pochoutkou.

Suroviny

  • 4 cibule
  • 80 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g gruyère sýra
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké kolečka.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a cibuli osmažte dozlatova.
  3. Přidejte mouku a cukr a za stálého míchaní restujte asi 2 minuty.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte asi 15 minut, dokud cibule nezměknou.
  5. Přidejte smetanu, osolte a opepřete podle chuti.
  6. Nastrouhejte gruyère sýr a vmíchejte ho do hotové polévky.
  7. Pořádně promíchejte a nechte chvíli provařit, dokud se sýr nerozpustí.
  8. Hotovou krémovou cibulačku podávejte horkou s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *