27. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Krémová fazolová polévka s krupicí je lahodná a sýtá vegetariánská pochoutka plná chuti. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, takže si můžete pochutnat na lahodné hřejivé polévce během chvíle. Ideální pokrm na chladné podzimní a zimní dny. Podívejte se na náš snadný recept na fazolovou polévku s krupicí a dopřejte si zdravé a chutné jídlo plné bílkovin a vlákniny.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 plechovky fazolí
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 g krupice
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme fazole, zalijeme vývarem a necháme povařit asi 15 minut.
- Poté rozmixujeme tyčovým mixérem na krémovou konzistenci.
- Přidáme krupici a vaříme tak dlouho, dokud není krupice moučnatá.
- Přilijeme smetanu, promícháme a dochutíme solí a pepřem podle chuti.




