28. 11. 2025
Autor: Dana Novotná
Krkonošský pstruh s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Krkonošský pstruh s bylinkami je chuťově‌ bohatý pokrm, ‍který si zamiluje každý ​milovník rybích specialit. Recept kombinuje svěžest pstruha s ⁣dochucením bylinek, čímž vzniká lahodná a zdravá pochoutka. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a okuste nezapomenutelnou chuť Krkonošského pstruha s bylinkami.

Suroviny

  • 4 ‍kusy filetu pstruha
  • Čerstvé‍ bylinky podle chuti (třeba pažitka, petržel,‍ tymián)
  • Sůl a pepř
  • Olivový ​olej

Postup

  1. Nařízněte pstruha na kůži a osolte a ​opepřete z obou stran.
  2. Natřete filety pstruha olivovým olejem‍ a vložte ‌do ⁣pekáčku.
  3. Na filety‌ pstruha položte​ čerstvé ​bylinky⁢ podle ⁢chuti.
  4. Předehřejte troubu na​ 180°C a dejte pstruha do⁤ trouby na 20 minut nebo dokud maso⁣ není propečené.
  5. Pokud chcete, můžete⁣ pstruha podložit ​plátky citronu pro svěží chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *