28. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Krkonošský pstruh s bylinkami je chuťově bohatý pokrm, který si zamiluje každý milovník rybích specialit. Recept kombinuje svěžest pstruha s dochucením bylinek, čímž vzniká lahodná a zdravá pochoutka. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a okuste nezapomenutelnou chuť Krkonošského pstruha s bylinkami.
Suroviny
- 4 kusy filetu pstruha
- Čerstvé bylinky podle chuti (třeba pažitka, petržel, tymián)
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup
- Nařízněte pstruha na kůži a osolte a opepřete z obou stran.
- Natřete filety pstruha olivovým olejem a vložte do pekáčku.
- Na filety pstruha položte čerstvé bylinky podle chuti.
- Předehřejte troubu na 180°C a dejte pstruha do trouby na 20 minut nebo dokud maso není propečené.
- Pokud chcete, můžete pstruha podložit plátky citronu pro svěží chuť.




