7. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Krkonošský zelňačkový salát je osvěžující a chutný recept plný čerstvých zeleninových ingrediencí. Tento tradiční salát z Krkonošského regionu je ideálním doplňkem k téměř jakémukoli jídlu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou chuť a prospěšné živiny z čerstvé zeleniny. Buďte aktivní a zdraví s tímto lahodným zelňačkovým salátem! Suroviny:
- 1 hlávka čerstvého zelí
- 2 mrkve
- 2 jablka
- 100g bílého jogurtu
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si očistěte a nastrouhejte zelí, mrkev a jablka.
- V míse smíchejte jogurt, med a ocet. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Poté přidejte nasekané zelí, mrkev a jablka do mísy s jogurtovou omáčkou a důkladně promíchejte.
- Salát dejte do lednice alespoň na hodinu, aby chutě mohly dobře promísit.
- Podávejte chladný jako přílohu k masu nebo jako samostatný lehký oběd.





