22. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Křupavá italská bruschetta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na lahodnou italskou bruschetu s čerstvými rajčaty. Kombinace křupavého chleba,⁢ olivového oleje, bazalky‌ a České rajčata ‌vytvoří ⁢dokonalou předkrmovou pochoutku plnou chuti. S tímto jednoduchým receptem‌ si jednoduše připravíte skvělé občerstvení pro svou rodinu a přátele.

Suroviny

  • 4 plátky kvalitního italského chleba
  • 2⁢ rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý‌ bazalkový list
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na chlebových plátcích si dejte olej a grilujte je na obou stranách, dokud‌ nebudou křupavé.
  2. Rajčata​ nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte s nasekaným⁣ česnekem a⁤ nasekaným bazalkem. Přidejte‌ sůl, pepř ⁤a olej.
  3. Natřete směs rajčat⁢ na chlebové plátky a ⁢případně můžete přidat ještě trochu olivového oleje.
  4. Můžete podávat hned jako teplou předkrm nebo nechte chvíli odležet, aby chleba nasál všechny chutě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *