22. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodnou italskou bruschetu s čerstvými rajčaty. Kombinace křupavého chleba, olivového oleje, bazalky a České rajčata vytvoří dokonalou předkrmovou pochoutku plnou chuti. S tímto jednoduchým receptem si jednoduše připravíte skvělé občerstvení pro svou rodinu a přátele.
Suroviny
- 4 plátky kvalitního italského chleba
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- čerstvý bazalkový list
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na chlebových plátcích si dejte olej a grilujte je na obou stranách, dokud nebudou křupavé.
- Rajčata nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte s nasekaným česnekem a nasekaným bazalkem. Přidejte sůl, pepř a olej.
- Natřete směs rajčat na chlebové plátky a případně můžete přidat ještě trochu olivového oleje.
- Můžete podávat hned jako teplou předkrm nebo nechte chvíli odležet, aby chleba nasál všechny chutě.




