Křupavé BBQ žebírka s bramborovým salátem – skvělá kombinace chutí pro milovníky grilovaného pokrmu. Vychutnejte si křupavá žebírka, která se rozplývají na jazyku, doplněná osvěžujícím bramborovým salátem. Recept, který vás okouzlí svou lahodnou chuťou a snadnou přípravou. Navštivte naše stránky a vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!

Suroviny:

  • 1 kg žebírek
  • BBQ omáčka
  • 2 lžíce medu
  • 1 česneková stroužek
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Žebírka očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Připravíme marinádu smícháním BBQ omáčky, medu, prolisovaného česneku, kmínu, mleté papriky, soli a pepře.
  3. Žebírka potřeme marinádou a necháme odležet minimálně hodinu, ideálně přes noc.
  4. Před pečením předehřejeme troubu na 180 stupňů a žebírka pečeme asi 45-60 minut, dokud nejsou krásně křupavá.
  5. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme nakrájenou cibuli.
  6. V misce smícháme majonézu, hořčici, sůl a pepř a promícháme s bramborovými kousky a cibulí.
  7. Podáváme křupavá BBQ žebírka s bramborovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *