12. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé pečené tofu s česnekovým dipem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na křupavé pečené tofu s lahodným česnekovým dipem! Tento veganský pokrm je plný chuti a zajisté poteší i ty největší milovníky tofu. S jednoduchými surovinami a snadným postupem přípravy si můžete dopřát zdravý a chutný oběd nebo večeři. Zkuste ho dnes!

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička koření na grilování
  • 1 lžička česnekového prášku
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu smícháním sójové omáčky, olivového oleje, koření na grilování, česnekového prášku, soli a pepře.
  2. Tofu nakrájejte na plátky nebo kostky a vložte do marinády. Nechte odležet minimálně 30 minut, ideálně déle.
  3. Pečte tofu v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20-25 minut, dokud nezbarevní a nezezlátne.
  4. Mezitím si připravte česnekový dip – smíchejte pokrájený česnek s řeckým jogurtem nebo majonézou a dochuťte solí a pepřem.
  5. Po upečení křupavé tofu podávejte s čerstvou petrželkou a česnekovým dipem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *