12. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na křupavé pečené tofu s lahodným česnekovým dipem! Tento veganský pokrm je plný chuti a zajisté poteší i ty největší milovníky tofu. S jednoduchými surovinami a snadným postupem přípravy si můžete dopřát zdravý a chutný oběd nebo večeři. Zkuste ho dnes!
Suroviny
- 400 g tofu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koření na grilování
- 1 lžička česnekového prášku
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravte marinádu smícháním sójové omáčky, olivového oleje, koření na grilování, česnekového prášku, soli a pepře.
- Tofu nakrájejte na plátky nebo kostky a vložte do marinády. Nechte odležet minimálně 30 minut, ideálně déle.
- Pečte tofu v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20-25 minut, dokud nezbarevní a nezezlátne.
- Mezitím si připravte česnekový dip – smíchejte pokrájený česnek s řeckým jogurtem nebo majonézou a dochuťte solí a pepřem.
- Po upečení křupavé tofu podávejte s čerstvou petrželkou a česnekovým dipem. Dobrou chuť!




